The Southern Island - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Sjoerd Kempen - WaarBenJij.nu The Southern Island - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Sjoerd Kempen - WaarBenJij.nu

The Southern Island

Door: Sjoerd

Blijf op de hoogte en volg Sjoerd

26 April 2012 | Australië, Brisbane

Hi there mates!

We zijn weer terug in het land van oz, voor de zoveelste keer weer in Brisbane om weer een nieuw plan te gaan trekken voor de laatste maand die mij nu nog te wachten staat. Maar eerst natuurlijk, de laatste paar weken in Nieuw Zeeland, The Southern Island!!

Ik had al heel veel gehoord over het zuidereiland van mensen, welke plekken we heen moesten, waar niet, en over het algemeen kwam 1 ding heel duidelijk naar voren: het is nog ongelooflijk veel mooier dan het noordereiland.. En ik geef iedereen die dat ooit gezegd heeft groot gelijk!!

We zaten al vroeg op de ferry richting picton, het was geweldig weer en dit tochtje alleen al was zeker de moeite waard. We voeren door het marlborough sound richting picton, door het hemelblauwe water, tussen de groene heuvels door. We kwamen aan en na korte stop voor proviand, benzine en paar souvenirs voor vincent (raken we constant kwijt bij elke toeristen winkeltje:D) gingen we op weg richting het abel tasman park. Via een weggetje vol met haarspeldbochten daar aangekomen en na een (lange) zoektocht een plek gevonden onder een brug naast een riviertje waar meerdere backpackers stonden te overnachten. Dag erna naar de I-site en hebben michielen ik belsoten om kanoes te huren! Geweldig was dit! langs de rotsachtige kust en eilandjes met een soort pinguin vogels erop, en met geweldig weer was dit echt een topkeuze! heerlijk gerelaxed op een verlaten strandje tussen de rotsen, en verder lekker een beetje rondgepeddeld en van de omgeving genoten! op het einde hadden we nog een uurtje over en toen zijn vincent en ik nog een klein rondje gaan maken.

Die nacht ook weer overnacht onder de brug en de dag erna doorgereden richting Westport, we hadden besloten via de westkust de weg omlaag te gaan volgen. Overnacht op een doc site ergens in de middle of nowheere en toen eerste contact gehad met de sandflies. dit is een enorme plaag aan de westkust, het zijn hele kleine mugjes die overal tussendoor komen en je heel vies steken.. Ik wil het er niet teveel overhebben maar het kwam erop neer dat we aan het einde van de week onze benen niet meer konden vinden door het aantal bulten die erbovenop zaten.

Na de nacht doorgereden richting Westport, en na een korte stop verder langs de kust naar het zuiden gegaan. Daar waren de geweldige pancake rocks. Tot deze dag hadden we bijna elke dag stralend weer gehad maar vandaag was het regen, wind en donkere wolken. En wat stond er in het boekje: pancake rocks, meest geweldig met guur weer:D check! Dus we komen daar aan en lopen met onze ponchos beetje van het uitzicht te genieten en van de geweldige golven die tegen de rotsen aanslaan, en de blowholes die overal tussendoor komen, zien vincent en michiel ineens 2 gasten die ze kenden uit byron. Bleek dat ze al liftend door het land gingen en dus aangeboden om ze lift te geven tot greymouth. Beetje krap maar wel gezellig. In greymouth hun weer gedropt en even nieuwe friends seizoen gekocht (hehe) en boodschappen gedaan. Komen we terug bij de auto, start hij niet meer.. bleek dat we de lichten aan hadden laten staan. Nou ja, kan gebeuren.. maar toen belde we de AA (soort anwb) werd dit niet vergoed en moestne we alleen al voor voorrij kosten 140 dollar betalen: Later!! Dus wij druk op zoek naar startkabels bleek dat we die kondne kopen voor 15 dollar in de warehouse, en toen kregen we van 2 kiwis in een geweldige paarse (zelfgebouwde) auto een jumpstart, en konden we weer op weg:D

Rijden we de stad uit, zien we onze lift vrienden martijn en imanuel weer staan! En we konden ze natuurlijk moeilijk in de kou laten staan dus hun weer meegenomen. het begon ondertussen al donker te worden dus toen bij een boerderij gevraagd of we daar konden overnachten, vertelde ze ons van een weilandje eindje van de weg waar we konden staan. Daar tentje opgezet voor de lifters en hele avond beetje gejokerd ( zoveel leuker met zijn 5en:D ) en hartenjagen gespeeld! Kwam ineens nog een auto aangereden, waren het de buren die op konijnen aan het jagen waren, hadden al 1 enorm konijn achterin liggen, lol!.

De volgende morgen heeft martijn stukje gereden (yes, kon ik ook keertje achterin!) naar een wandeltocht waar je kiwis kon spotten iets verderop. geen kiwis gezien maar wel heel mooi uitzicht op de bergen met de gletsjres en gewoon lekker gewandeld door de heuvels en terug over het met enorme rotsen bezaaide strand! hierna doorgereden naar de Franz Joseph gletjser, hier de lifters gedropt en na informatie gevraagd te hebben bleek dat de franz jospeh op instorten stond dus makkelijk gezegd, we mochten er niet op door instortings gevaar, alleen met een helikopter ala 250 dollar pp voor 2 uurtjes.. Dus dat lieten we maar schieten, wel heel mooi uitzicht gehad op de gletsjer zelf maar dat was het dan ook. Toen door richting queenstown, onderweg overnacht op een doc site bij een meertje en dag erna weer door. Gestopt bij de 'blue pools' en daar kort wandelingtje gemaakt om ff de benen te strekken en daarna in wanaka uitgekomen! en wat een paradijs is dit zeg! midden in de bergen aan een enorm meer, met een geweldig mooi park waar we tijdje gevoetbald en gerelaxd hebben, met stralend zonnetje erbij! Dit was voor ons alledrie een plek waar we zeker langer zouden kunnen blijven, misschien zelfs wonen later! :D haha! Daarna nog kleine stop bij een fruitplukkerij waar we ff konden inslaan en ook heerlijk zelfgemaakt vruchtenijs gegeten!

hierna kwamen we aan in queenstown waar we overnachten in een motorhome park met heerlijke douches, keuken en tv kamertje erbij, in de heuvels op loopafstand van centrum, en nog goedkoop ook, ideaal:) Daar 3 nachtjes gebleven en natuurlijk avondje uitgeweest in queenstown! Gemeet met 2 nederlandse meisjes die ik kende uit bundaberg en ook Mitchell, canadees die ik ken uit sydney weer gezien, die werkte bij een bar daar en kon dus gratis drankjes fixen, dus zijn we natuurlijk evne langs geweest:) Super gezellig stadje! Allemaal leuke barretjes en kroegjes in heel verschillende stijlen ensferen ( we waren op geggevn moment in een soort cowboy kroegje, iedereen helemaal in outfit, echt geweldig!). Was super gezellig!

Dag erna hebben michiel en ik, aangezien queenstown beetje een adventure town is, de shotoverjet geboekt! Was een jetboat die door een canyon gaat en 360ties maakt terwijl hij letterlijk maar enkele tientallen cmters speling heeft om niet tegen de rotsen te varen! Mochten jammer genoeg geen cameras aan boord maar was echt geweldige ervaring! Met 80 kmh door zijn kloof varen en die rotsen komen voor je gevoel steeds dichterbij, supervet!!!

Na queenstown zijn we richting milford sound gegaan. IS een geweldig mooi fjord in het zuiden waar we met een cruiseboot doorheenzijn gevaren. Was niet zo heel mooi weer maar was alsnog machting mooi om te zien! Zoiezo het hele gebied was echt geweldig mooi! enorme bergen en geweldige meren er tussen in, echt adembenemend!! De tocht erheen was al zeker de moeite waard! Hierna snachts in een ruk teruggereden naar queenstown om de ochtend erna weer te kunnen skypen:) en toen besloten om samen met michiel, luc en maarten (vriend van luc) naar Thailand te gaan de laatste paar weken! Aangezien ik ook geen zin heb om weer te gaan werken in australie en thailand zeer goedkoop is was dit wel prima optie, en ook superchill om dat zo met ons vieren te gaan doen!

De laatse paar dagen waren toen al aangebroken en na nog overnachting in queenstown langzaam onze weg naar christchurch vervolgd, nog paar overnacthingen in de wilderness gedaan ne nog paar leuke wandelingen gemaakt in de bergen, mt cook gezien, en toen waren we aangekomen op onze eindbestemming. Big momma met pijn in ons hart ingeleverd en afscheid genomen van dit geweldig land! was echt een geweldig mooie tijd die ik nooit ga vergeten! We zijn alledrie echt verliefd geworden op dit land! Laatste nacht op het vliegveld geslapen en toen waren we weer terug in australie!

En daar hebben we nu na even stevig onze verjaardagen (michiel en ik) gevierd te hebbben besloten dat vincent en ik 2 weeken op een boerderij gaan werken voor overnachting en eten om geld te besparen, en michiel gaat naar bali en komt daarna met luc en mij mee naar thailand om onze reis samen af te maken! Kijk er enorm naar uit!! Maar nu eerst dus nog even van australie genieten, laatste weken zijn aangebroken.. wel raar idee, maar ga er nog wel even enorm van genieten voordat ik weer naar huis kom:)

Super bedankt voor alle leuke reacties en felicitaties, waardeer ik wel altijd weer!
Tot snel allemaal en groetjes aan iedereen!!

Sjoerd

• 26 April 2012 - 05:05

Sjoerd Van Kempen:

Meer fotos staan op facebook!

• 26 April 2012 - 07:23

Reina:

Hé Sjoerd ..... alsnog gefeliciteerd hoor!!
    Hebben we toch een clochard in de familie, niet te vaak onder de brug slapen hè!! Weer genoten van je reisverhalen en zo te horen raak je een doorgewinterde backpacker Ook nog naar Thailand heerlijk, heb ik goede herinneringen aan! Maar nog even helemaal genieten van de laatste weken daar. liefs Reina

• 26 April 2012 - 07:26

Mams:

Wat een goede keus om toch naar Nieuw Zeeland te gaan, we genieten van jouw avonturen mee. Maar ook heerlijk om te zien dat het aftellen beetje is begonnen....of is dat egoïstisch dat ik dat zeg?! Veel plezier op de boerderij de komende 2 weken en hopelijk niet te veel bedbugs daar.

• 26 April 2012 - 14:33

Pien & Isis:

Wat een geweldig verhaal weer! Sorry ben op vakantie in ameland en internetverbinding is dramatisch slecht zit nu op de Robbenboot dit te schrijven.. Ja je tante maakt ook wat mee! Haha.. Iig nog gefeliciteerd met je verjaardag! E-Card is dus niet gelukt sorry!! Wel aan je gedacht hoor. Succes met werk en geniet nog flink die laatste weken. Isis:' heb je het leuk?'
    Heel veel liefs en xxxx pien en Isis

• 26 April 2012 - 16:59

Frits Wijbenga:

Geweldig leuk verslag van jullie belevenissen. Nu jij er zo over verteld lijkt het mij steeds interessanter om daar ook eens heen te gaan. Ook heel fijn om zulke leuke vrienden te hebben om dat samen te beleven. Heel mooi dat je Thailand nog in je reis hebt opgenomen.

• 27 April 2012 - 07:12

Luc:

Chapeau Sjoerd, mooi geschreven! ik kijk uit naar onze tijd weer samen over een kleine 3 weken! maar eerst nog ff genieten van Australie! we houden contact! hoooii

• 08 Mei 2012 - 08:56

Rachel HBB:

Hoi Sjoerd,

Jeetje, wat een verslag weer. Erg leuk om te lezen en de foto's te zien. Zal straks nog even naar facebook gaan voor de rest. Heel veel plezier nog je laatste periode, geniet en doe Luc de groeten als je hem weer ziet. Groetjes mij