1 hour and 20 minutes - Reisverslag uit Sydney, Australië van Sjoerd Kempen - WaarBenJij.nu 1 hour and 20 minutes - Reisverslag uit Sydney, Australië van Sjoerd Kempen - WaarBenJij.nu

1 hour and 20 minutes

Door: Sjoerd

Blijf op de hoogte en volg Sjoerd

05 Januari 2012 | Australië, Sydney

Beetje snel na mijn laatste verslag maar dit moet toch even gepost worden.

Wij (Ik, Sander, Marjolein en Elly) gingen gister vroeg uit de veren om alles te regelen voor onze roadtrip. Onze geweldige rode mitsubishi station stond al op ons te wachten. Elly en Marjolein gingen alle papieren tekenen en dergelijk en sander en ik gingen ff uitgebreid boodschappen doen. Uiteindelijk waren we rond 2 uur klaar en gingen we (met moeite) alles in de auto proppen. Waren uiteindelijk ook blij dat we maar met zijn vieren waren want kon echt geen tas meer bij, achterbak zat vol en ook op de achterbank moesten we nog een paar tassen kwijt. Afscheid genomen van laatste mensen in het hostel die nog niet weg waren (bijna iedereen van onze groep ging al weg vandaag) en toen om half 3 vol goede moed de auto gestart en gaan rijden. Hadden routebeschrijving gekregen naar dichstbijzijnde pompstation want ze geven natuurlijk geen volle, maar een compleet lege tank mee.... Na een half uur nog steeds geen pomp gevonden, begonnen al beetje te zweten (letterlijk en figuurlijk want we hadden airco niet aangezet om benzine te sparen, en was warmste dag van het jaar tot nu toe!!) Op een gegeven moment begon auto zelfs al beetje te stotteren. Toen maar stil gezet en mensen gevraagd waar we pomp konden vinden, en gelukkig zat er net een 5 minuten verderop. Wij weer helemaal happy, bijgetankt, extra olie en zo gekocht, muziek aan gezet, airco aangezet en gaan rijden richting parramatta, wijk in sydney waar grote tent winkel zat, want moesten nog tent hebben. Na +- 10 minuten begint de auto af en toe weer te stotteren als we in zijn 2e versnelling rijden. Wij dachten, ach hij heeft tijdje stil gestaan, komt zo wel weer goed. Na 5 minuten begon hij ook in 3e versnelling te stotteren, en voordat we het wisten werden we zelfs in de 5e versnelling, midden op de snelweg, door elkaar gehutst door de auto. Eerstvolgende afslag genomen en nog stukje doorgereden totdat we echt het gevoel hadden dat we op een wilde stier zaten! Auto langs de kant gezet, en zo stonden we 1 uur, 20 minuten en 20 kilometer na ons vertrek alweer langs de kant met pech..

Toen hebben we de wegenwacht gebeld, was er gelukkig al binnen 5 minuten. Heeft de hele motor nagekeken en was verwonderd over hoe netjes en nieuw alles er nog uitzag en kon eigenlijk niks raars vinden. Dus daagden wij hem uit om zelf een stukje te gaan rijden. Elly ging met hem mee, en na 10 minuutjes waren ze terug en hadden we gelukkig onze man er ook van overtuigd dat er iets niet goed was.. auto was weer gaan springen namelijk.

Uiteindelijk dacht hij dat het de fuelpomp was, mochten we niet verderrijden en moest de auto weggesleept worden. Allemaal prima, blijkt dat we niet mee kunnen rijden met de sleepwagen, is maar ruimte voor 2. Dus wij de auto travel barn gebeld (organisatie waar auto gekocht was) en zei zouden taxi regelen voor ons voor 30 dollar. Komt de taxi, wil hij 80 dollar! Later! Dus marjolein en sander met de sleepwagen mee, ik en elly lopend op zoek naar treinstation. Uiteindelijk zijn we zo weer teruggekomen op kings cross, waar ondertussen marjolein en sander ook waren, en hebben we kamers geboekt in G'day hostel, waar ik de eerste nacht in australie ook heb doorgebracht.

Gelukkig hoorde we van de travel barn dat alles vergoed word omdat het binnen de eerste 3 dagen gebeurd is, en we hadden blijkbaar ook nog geluk want de fuelpomp was dus blijkbaar al kapot maar dat merk je alleen op extreem warme dagen. Dus beter dat we nu stil stonden, uur van sydney en binnen de garantie periode, dan over een paar weken, ergens in de outback..

s avonds weer (!) een laatste avond gehad met zijn allen in het hostel, biertje erbij en we hebben zelf gelukkig ook de lol ervan in kunnen zien en lachen ons nu ook helemaal kapot hierom:) Kan ook alleen ons weer gebeuren!

Dus kan weer wat van me lijstje afstrepen, auto weg laten slepen, check!

Nu hopen dat hij vandaag helemaal gemaakt word zodat we voor de 2e keer vol goede moed kunnen vertrekken en aan onze (Nu al) geweldige trip kunnen beginnen naar de blue mountains en de oostkust!!

No worries,

Sjoerd

• 05 Januari 2012 - 01:05

Sander De Heer:

Geniaal gewoon!!

• 05 Januari 2012 - 08:33

Reina:

Na deze pech zal het verder wel op rolletjes lopen hoor Sjoerd!! Of Is een 4-wheel drive misschien een betere optie voor de outback?? Hoe dan ook geniet van alle avonturen ook de minder leuke!!
    Hier storm en regen daar de warmste dag .... wat een verschil!! Hoi en tot de volgende keer x moi

• 05 Januari 2012 - 08:41

Leonoor:

Wat een pech!! Gelukkig binnen Sydney en snel opgelost. Een hele goede reis verder voor jullie alle4.

• 05 Januari 2012 - 12:58

Oma:

Hallo,hier een reactie van een meelevende grootmoeder. Op de foto`s ziet de auto die jullie zo in de steek heeft gelaten er ongelooflijk mooi uit,schijn kan dus bedriegen,maar in dit geval uiteindelijk toch weer niet en dat is wel weer een opluchting,na de doorstane ellende.Het was even toch helemaal niet leuk meer denk ik zo.Maar ook dit is een onvergetelijk avontuur.
    Voor de rest van de reis wens ik jullie heel veel plezier en ik ben er van overtuigd dat jullie de ongemakken wel weer zullen overwinnen.
    Ik hoop dat de auto snel in orde is en jullie kunnen vertrekken.
    Sjoerd ik vind het heel leuk dat je ons zo laat delen in je belevenissen. Ik leef erg met je mee en zou wel terug willen in de tijd om met je mee op reis te kunnen gaan,natuurlijk niet als je oma,maar als een vriendinnetje.
    Hoe ouder hoe gekker zal je wel denken.
    Ga door met genieten en avonturen beleven,ik wacht met spanning op het vervolg van je reis;liefs oma

• 05 Januari 2012 - 13:21

Pien En Isis :

hai skattie,
    ik had al een reactie geplaatsts dacht ik maar is zeker misgegaan... lag nl met isis nog in bed en verstuurde t met de iphone, ging alle x-en goed. isis vond t erg sneu voor je,hihi. ze bedacht ook nog dat jullie beter een nwe auto hadden kunnen kopen.. maar dat was vast te duur.. ja uiteindelijk toch alwel geldbesef. gelukkig was het nog binnen de garantie en zaten jullie niet in the middle of knowwhere.
    we zijn aweer benieuwd naar het volgende verhaal en de foto's! zo genieten we wel lekker mee,jij ook lekker genieten. xxxxxxxxx pien en isis

• 05 Januari 2012 - 14:59

KMASJ:

Wat een geluk dat daar ook een wegenwacht rond rijdt. Denk je een goede auto te kopen en dan krijg je dit. Ach, je hebt vakantie en alles wordt weer gemaakt op kosten van de verkoper. Toch een geluk bij een ongeluk dat het binnen de garantie termijn valt.
    Succes met de auto als deze weer gerepareerd is.

GRT DE HEUVELTJES

• 08 Januari 2012 - 06:16

Paaldans Frans:

Hahaha echt geniaal! Hoe was g'day ;)? Net zo gezellig als vorige keer haha? Spreek je snel op de oostkuuusst! Doe iedereen de groetjes! Luc

• 10 Januari 2012 - 08:08

Fam Reusink: