Finally here!
Door: Sjoerd
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
12 December 2011 | Australië, Sydney
Daar zijn we dan eindelijk, in Australie! Beetje koud en regenachtig op moment, wel even verschil met afgelopen dagen ( dubai en bangkok allebei rond 30 graden en strak blauwe lucht!) Zal is even kijken of het me lukt om beetje leuke samenvatting te maken van de afgelopen 12 dagen:D
Vorige week donderdag stonden we smorgens vroeg om 11 uur op het vliegveld, ouders, broers, zus, luc, ik en onze backpacks. Toen afscheid genomen, best ff raar momentje, maar ja ff op je tanden buiten. snel wat gegeten (mac) en toen vliegtuig in! Na kort vluchtje met veel films en prima eten aangekomen in Dubai! Het was daar op dat moment 4 uur snachts en we hadden geen hotel of zo, dus snel een geboekt want waren toch best moe. Toen dag daarna naar ons eigen hotel gegaan, zoektocht van zeker 2 uur doordat taxis het niet konden vinden, dus toen maar willekeurig door straten gelopen met 30 graden en enorme tas op je rug en toen eindelijk gevonden:D De dagen erna echt even de toerist uit gehangen in dubai, Burj al Arab gezien bij zonsondergang, echt enorm mooie fotos van gemaakt door gat in een hek dat we echt compleet bij toeval vonden, precies bij zonsondergang! Echt ongelooflijk weer zo veel geluk! Ook zijn we de burj al khalifa (hoogste toren ter wereld) op geweest, echt een geweldige ervaring! Gingen rond 9 uur savonds dus was al wel donker maar dat maakte het juist veel mooier, al die lichtjes en zo overal. Je kon gelukkig ook alles goed zien want was super helder weer! Die middag daarvoor uren rondgedwaald in de Dubai Mall, grootste winkelcentrum in de wereld. Niet normaal wat ze daar allemaal hebben! Skibaan, enorm aquarium, schaatsbaan bioscopen en echt enorm veel winkels restaurants en cafetjes! heel vet om gezien te hebben, alleen jammer dat we niks konden kopen, moeilijk duur allemaal!! Wel echt een geweldige stad om zo in rond te lopen, overal wolkenkrabbers, dure autos, mooie stranden en enorme winkelcentra. Dat is ook echt wel kenmerkend voor dubai, alles is enorm groot maar ook enorm schoon en netjes! Na 3 geweldige dagen hier zondag avond vliegtuig naar bangkok!
hier kwamen we om 8 uur smorgens aan. Gelijk taxi genomen naar khao san aangezien hij ons hostel niet kon vinden. Daar even rondgelopen en besloten dat we daar niet wilde zitten ( alles vies en vol dronken kotsende mensen) dus toch weer op zoek gegaan naar hostel die we eerst hadden geboekt. Na ook weer alle kanten van de stad te hebben gezien door taxis die het niet wisten te vinden en ons weet niet waar brachten, eindelijk rond 1 uur smiddags gevonden en ff rust momentje gepakt. Wel echt top hostel, super schoon, netjes en aardige mensen. Die avond was feest in de stad voor verjaardag van de koning (84) en toen samen met david uit chili en Corine uit NL stad in gegaan. HIer was enorme mensenmassa om te kijken naar vuurwerk en dergelijk en werden enorm veel hetelucht ballonetjes opgelaten, dus hebben wij ook maar gedaan! Wel heel anders deze stad, alles smerig en chaotisch, echt tegenovergestelde van Dubai, maar dat maakt het ook wel weer interessant, heel nieuw avontuur!Vind echt geweldig om gewoon willekeurig beetje rond te lopen hier, gewoon kijken waar je terecht komt (heeft tot nu toe geleid tot mooie ervaringen) Dagen erna ook weer heel veel gezien, we zijn naar het grand palace geweest met zijn enorme tempel complex, enorm veel buddhas gezien in alle vormen en maten (van de kleine emerald buddha van 60 cm tot de reclining buddha van zeker 50 meter!) en ook met bootje over de rivier gevaren! Je ziet wel nog overal sporen van de overstromingen, zandzakken, waterpompen en zelfgemetselde muurtjes zijn in elke straat wel zichtbaar. Maar verder is centrum (enige gedeelte wat wij echt gezien hebben) wel in orde! Veel gegeten bij kleine restaurantjes voor minder dan 1 euro per maaltijd:) En lekker dat het was! dinsdag avond besloten om uit te gaan, eerst ff terrasje gepakt en chill wat gegeten en gedronken en toen naar irish pub geweest. Hier was thaise hard rock band helemaal aan het losgaan, en hebben we echt een gekke avond gehad met een paar gasten uit wales! woensdag toen lekker rustig aan gedaan, beetje uitslapen en lekker brak nog naar museum geweest, en donderdag china town ingegaan met Phil uit UK, hier echt uren rondgedwaald over een indoor markt, was echt enorm! Toen savonds ook weer naar Khao san Road gegaan, zitten we daar nog geen 10 minuten op terrasje, zien we ineens Babynke en Elora uit zeist lopen! Dus toen samen met hun uitgegaan en weer echt compleet gekke avond gehad, waar niet alles meer even helder van is! Laatste avond (vrijdag) zijn we naar kampioenswedstrijd geweest in thaiboxen, Klein maar overvol stadion, tot de nok vol met thaise mensen die druk aan het gokken waren, maar echt geweldig om mee te maken! 2x een K.O gezien! Heel bruut om mensen zo op elkaar in te zien meppen en schoppen voor de sport! Hier hebben we alleen wel een fout gemaakt, we zijn bij gebrek aan beter, gaan eten bij een eetwagentje langs de straat. En dat hebben we de dagen erna moeten bezuren, op moment van schrijven in sydney zijn we nog steeds ziek, al gaat het al iets beter. Veel overgeven en veel tijd op wc door gebracht, en nauwelijks gegeten afgelopen dagen, maar gaat nu al iets beter! Na boxen ook nog even uit geweest! Was ook weer gezellig totdat ik bedacht dat we een matje moesten meenemen van de bar (sneek/rimini had ik er ook een dus moest nu ook maar). Dus wij met onze lamme koppen (babynke luc en ik) aan de bar gaan zitten, en terwijl bartender recht voor ons staat, pakt babynke matje en zet het op een lopen! Op dat moment schijnen er gelijk 2 zaklampen op luc en mij met schreeuwende mensen die matje terugwillen! Ik sprint gauw naar buiten achter babynke aan, maar even verderop komen we erachter dat luc het niet gehaald heeft @ word vastgehouden door politie! Wij 10 min in spanning afgewacht en toen kwam hij ineens aangelopen, hij had met zijn lamme kop geprobeerd uit te leggen dat hij ons niet kenden en gewoon wilde gaan slapen dus uiteindelijk hebben ze hem laten gaan! TOch weer meer avontuur:) Toen afscheid genomen van babynke en gaan slapen. Dag erna beetje brak maar begonnen we dus ook last te krijgen van eten van avond ervoor, dus hele dag beetje films gekeken en niks gedaan.
Toen om 8 uur savonds onze vlucht naar sydney genomen (byebye bangkok). Hadden het ook wel weer gehad, bangkok is leuke stad, maar na paar dagen heb je het wel gezien. Wel de meest verschrikkelijke vliegreis gehad! Moest om de haverklap naar wc doordat ik ziek was, en toen we eindelijk probeerden om te gaan slapen hielden een stel kinderen bij ons in compartiment de hele boel wakker ( schreeuwend, springend en huilend). Dit duurde tot een uur of 5, toen waren ze net 10 minuten stil en toen gingen lichten aan, ontbijt kwam naar voren en even later waren we op sydney. Echt top nacht gehad dus! Op sydney even gewacht op onze pick up en toen naar hostel gereden. Best prima plek, wel helemaal vol met nederlanders maar is ook wel weer erg gezellig! Tot nu toe niet veel gedaan, gister vroeg naar bed en vandaag alles regelen met telefoon, bankrekening enzovoort, maar dat komt nog wel, we zitten vanaf 21 tot 4 jan hier in sydney dus dan gaan we stad wel beetje ontdekken!
Tot nu toe dus echt geweldige tijd gehad, echt enorm veel gezien en al veel verschillende mensen ontmoet! beginnen nu wel beetje in backpackers sfeer te komen, gewoon per dag leven en als je geen zin hebt, doe je lekker niks!:D
MIs thuis af en toe wel beetje, maar door skype en zo houden we toch goed contact dus komt wel goed;) Luc heeft wel al echt ff heimwee momentje gehad, ook terwijl hij ziek was dus was wel ff kut voor hem, maar komt er wel doorheen.
Nu plannen maken voor blue mountains komende week, is natuurgebied hier vlakbij sydney waar je heel vet kan wandelen en zo, alleen hopen dat het weer wat beter word, want is nu echt alleen maar regen en harde wind!
Heb fotos die ik tot nu toe heb gemaakt op mijnalbum gezet, linkje staat hier onder in!
(link in zijn geheel even kopieren, en dan plakken in je web browser)
Voor meer foto's e.d. lucversluis.waarbenjij.nu
Bedankt trouwens iedereen voor leuke berichtjes, kadootjes en dergelijke voor vertrek!
Groetjes Sjoerd
12 December 2011 - 09:49
Reina:
Leuk Sjoerd om je zo te kunnen volgen.
Maak er een fijne ervaring van en zo te lezen gaat je dat wel lukken ook al zal je af en toe ook een traantje wegpinken als je het thuisfront mist, maar je komt gewoon weer terug. Dag lieve Sjoerd!! -
12 December 2011 - 10:10
Tante Pien En Isis:
Hai Sjoerd,
Leuk hoor zo'n uitgebreid verslag. Jullie maken wel veel mee samen hè! Eten van een eettentje langs de weg zullen jullie vast niet meer doen.. Fijn dat je toen nog samen met Luc was. Hopelijk hebben jullie snel beter weer.
Nu gaat Isis typen:
Ik mis je, ik vind je lief, doBbelsteen.
Hier alles al in de kerstsfeer en koud en nat.ik heb nu wel een heeeel saai leven. Zit al een week met een zieke Isis thuis. Ze heeft longontsteking, nu antibiotica gaat gelijk stuk beter.
Succes met alles regelen in Sydney en veel plezier!!!! Xxx tante pien en Isis -
12 December 2011 - 18:14
Uncle Baldbert:
Hey sjoerd,
Mooi verhaal kerel!
Prachtige belevenissen al in je eerste weken. En dan te bedenken, dat jullie ons de gekuiste versie toesturen...... -
12 December 2011 - 19:38
Gerard Oudshoorn:
Zo klaplopers, al bijna in de bak beland door een dwaze aktie om een matje proberen te stelen. Over wat voor een matje heb je het eigenlijk. Verder een leuk verslag. Een advies, geniet, maar ga geen risico lopen door van die gekke acties. Je moet genieten van de vrijheid en niet van de bak. Het gaat jullie goed, geniet, doe voorzichtig en tot een volgend verslag. Het lijkt wel of ik met mijn advies het tegen mijn eigen kinderen hebt.
Greetings en have fun,
Gerard
12 December 2011 - 19:57
Gerard Oudshoorn:
een t teveel in het laatste woord.
Gerard -
12 December 2011 - 20:08
Oma Zeist:
Fijn om te weten dat je bent aangekomen in Sydney,wat een akelige reis hebben jullie gehad,voorlopig maar even niet vliegen en lekker een beetje bijkomen en hopelijk gauw weer helemaal fit er op uit kunnen.Wat een avonturen hebben jullie al beleefd.
Gisteren hebben we het eerste optreden van Walter meegemaakt in het theater van de muziekschool.
We waren apetrots want hij deed het heel erg goed en met veel plezier en vooral dat laatste is belangrijk.
Sjoerd het is een raar gevoel dat je zo ver weg bent,maar ik hoop dat het de tijd van je leven is,waar je je leven lang met veel plezier op terugkijkt.
Pas goed op jezelf,want je hebt veel geld gekost lieverd,knuffel van je oma en de groetjes aan Luc.I love you 4ever. -
12 December 2011 - 20:19
Inge:
Hoi daar!
Wat superleuk om te lezen hoe het met je gaat. Zo kunnen we vanuit NL een beetje meegenieten van al je avonturen. Maak er wat moois van...
Liefs Enrico, Fabian, Isarah, René en Inge. -
13 December 2011 - 12:44
Mia:
Hoi Guys,
Wat geweldig om het allemaal te lezen! en ook weer super herkenbaar (Thailand). Geniet er weer van en wij genieten mee...!
LIefs Mia -
13 December 2011 - 15:31
Enrico:
hee man,
super leuk dat je het daar zo naar je zin heb! Enne een beetje voorzichtig met de politie daar he! Zijn een stuk strenger dan hier, haha.
Groetjes Enrico -
13 December 2011 - 19:13
KMASJ:
Hi Sjoerd,
Afgelopen weekend nog met je familie Sinterklaas gevierd, zonder jou maar wel over je gehad.
Wat een onderneming zeg met wat je doet, maar lijkt me wel heel leuk .
Thailand is heel herkenbaar voor ons, zie wel dingen terug. Vooral de vele tempels en buddha's. Jij hebt langs de weg gegeten, wat ons toen afgeraden werd. Ons lichaam is daar niet aan gewend. Er zitten vaak bacterien in ,omdat het niet goed gewassen is of omdat het niet gaar is.
Daarom zijn jullie waarschijnlijk ziek geworden. Maar ja , dat gaat ook weer over. Aldoende leer je.
Sydney lijkt me ook heel mooi, dus geniet er maar van.
Je viert wel als eerste oud en nieuw.
Heel veel plezier en tot schrijfs.
Grt DE HEUVELTJES -
13 December 2011 - 20:24
Elisabeth:
Hee gozer(s) is me wat.... jij daar, uit het kleine Austerlitz, zo ver de wijde wereld in. Wat heb je al veel meegemaakt met je maatje. Zal best wat met je doen. Slurp het allemaal op jongen, geweldig voor jullie. Geniet, Wim en ik genieten hier met je mee. Gebruik je wijze koppie, we wensen je de mooiste ervaringen toe.... liefs Wim en Elisabeth -
17 December 2011 - 12:08
Sheila:
Hoi Sjoerd,
In zo'n korte tijd al heel veel indrukken opgedaan las ik. Gaaf joh!!
Michiel gaat ook steeds beter, hij vond je kaart leuk! Heeft de eerste stappen alweer uit bed gezet.
Geniet lekker daar en hou je haaks!!
Liefs,
Frank, Sheila, Arianne en Michiel -
18 December 2011 - 13:55
Nicolo:
ouwe! zo chill dit!
Wat een moooie verhalen, en dat matje dat jullie mee hebben genomen haha, Koning!
Nog veel plezier boys, we missen jullie :$ x -
19 December 2011 - 12:52
Hajo & Yvonne:
Hallo Sjoerd,
Goed en leuk om te lezen dat je van die leuke en spannende momenten beleeft. Ik hoop dat je dat de hele periode zo kan houden. Dat is een van de redenen dat je zo'n reis maakt, de onuitwisbare herinneringen. Een beetje jaloers ben ik wel. Alvast fijne dagen en een mooi nieuw jaar. Groeten Hajo & Yvonne.